FAQs

Συχνές Ερωτήσεις

ΠΩΣ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΩ ΜΕ ΤΗΝ ΕΞΥΠΗΡΕΤΗΣΗ ΠΕΛΑΤΩΝ;

Μπορείτε να επικοινωνήσετε με την εξυπηρέτηση πελατών μας, μέσω τηλεφώνου στο 210-6846462, στο Email : solonevaggelousales@gmail.com, στις φόρμες επικοινωνίας που βρίσκονται στο site ή μέσω του live support.

Ώρες λειτουργίας τηλεφωνικού κέντρου: Δευτέρα – Παρασκευή 09:00 – 21:00, Σάββατο 09:00 – 18:00

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΞΕΡΩ ΟΤΙ Η ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ ΕΓΙΝΕ ΕΠΙΤΥΧΩΣ;

Αν η παραγγελία σας καταχωρηθεί επιτυχώς, θα λάβετε ένα e-mail επιβεβαίωσης στο λογαριασμό ταχυδρομείου που δηλώσατε κατά την διαδικασία της παραγγελίας σας. Αν δεν λάβετε το e-mail επιβεβαίωσης παρακαλώ επικοινωνήστε μαζί μας για να επιβεβαιώσουμε την παραγγελία σας.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ ΜΟΥ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΑΠΟ ΤO ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ;

Ναι, μπορείτε να παραλάβετε την παραγγελία σας από το κατάστημα “Σόλων Ευαγγελου –  Φλύας αργύρου μέλαθρον” στην διεύθυνση Στρατάρχου Παπάγου 9-11,15234, Χαλάνδρι, Αττικής . Για να παραλάβετε την παραγγελία σας από το φυσικό κατάστημα, θα πρέπει στο πεδίο “Επιλογή τρόπου αποστολής” να επιλέξετε “Παραλαβή από κατάστημα ”. Το προϊόν θα είναι διαθέσιμο για 3 εργάσιμες ημέρες. Μετά το πέρας των 3 ημερών και εφόσον δεν την έχετε παραλάβει η παραγγελία σας θα ακυρωθεί.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΚΑΝΩ ΚΡΑΤΗΣΗ ΣΕ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ;

Κρατήσεις μπορεί να γίνουν μόνο κατόπιν τηλεφωνικής επικοινωνίας στο 210-6846462.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ Η ΝΑ ΑΚΥΡΩΣΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ;

Ναι, μπορείτε να αλλάξετε ή να ακυρώσετε την παραγγελία σας επικοινωνώντας με την εξυπηρέτηση πελατών μας (τηλεφωνικά στο 210-6846462 ή μέσω e-mail: solonevaggelousales@gmail.com).

ΠΩΣ ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΤΗΝ ΠΑΡΑΓΓΕΛΙΑ ΜΟΥ;

Μπορείτε να παραλάβατε την παραγγελία σας επιλέγοντας ανάμεσα στις 2 διαθέσιμες εταιρείες μεταφορών (ΓΕΝΙΚΗ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΗ & ΕΛΤΑ COURRIER) ανάλογα με την περιοχή αποστολής του δέματος. Μπορείτε, επίσης, να παραλάβετε την παραγγελίας από το κατάστημα “Σόλων Ευαγγελου –  Φλύας αργύρου μέλαθρον” στην διεύθυνση Στρατάρχου Παπάγου 9-11,15234, Χαλάνδρι, Αττικής

ΠΟΣΟΣ ΧΡΟΝΟΣ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΚΑΙ ΠΟΣΟ ΚΟΣΤΙΖΕΙ;

Τα μεταφορικά έξοδα είναι ΔΩΡΕΑΝ. Ο χρόνος παράδοσης εξαρτάται από τον τρόπο αποστολής που θα επιλέξετε. Ο μέσος χρόνος αποστολής στην Αθήνα κυμαίνεται απο 2 έως 6 εργάσιμες ημέρες καθώς στην επαρχία κυμαίνεται από 3-8 εργάσιμες ημέρες.

ΠΟΤΕ ΓΙΝΕΤΑΙ Η ΧΡΕΩΣΗ ΤΟΥ ΤΡΑΠΕΖΙΚΟΥ ΜΟΥ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΥ;

Η χρέωση του τραπεζικού σας λογαριασμού γίνεται την στιγμή που καταχωρείται η παραγγελία σας.

ΓΙΑΤΙ Η ΚΑΡΤΑ ΜΟΥ ΑΠΟΡΡΙΦΘΗΚΕ;

Η κάρτα σας ενδέχεται να έχει απορριφθεί για έναν από τους παρακάτω λόγους:
• Η κάρτα ενδέχεται να έχει λήξει: ελέγξτε ότι η κάρτα σας δεν έχει λήξει.
• Μπορεί να έχετε φτάσει στο όριο της κάρτας: ελέγξτε με την τράπεζά σας ότι η κάρτα δεν έχει υπερβεί το όριο του ποσού για αγορές.
• Μπορεί να έχετε εισάγει κάτι εσφαλμένα: ελέγξτε ότι έχετε συμπληρώσει σωστά όλα τα απαραίτητα πεδία.

ΕΙΝΑΙ ΑΣΦΑΛΕΙΣ ΟΙ ONLINE ΤΡΑΠΕΖΙΚΕΣ ΣΥΝΑΛΛΑΓΕΣ;

Το κατάστημα “Σόλων Ευαγγελου –  Φλύας αργύρου μέλαθρον” αναγνωρίζει τη σημασία του θέματος της ασφάλειας των Προσωπικών Σας Δεδομένων καθώς και των ηλεκτρονικών σας συναλλαγών και λαμβάνει όλα τα απαραίτητα μέτρα, με τις πιο σύγχρονες και προηγμένες μεθόδους, ώστε να εξασφαλίζεται η μέγιστη δυνατή ασφάλεια σας. Όλες οι πληροφορίες, οι οποίες σχετίζονται με τα προσωπικά σας στοιχεία και τις συναλλαγές σας, είναι ασφαλείς και απόρρητες.

ΜΠΟΡΩ ΝΑ ΑΛΛΑΞΩ Η ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΨΩ ΕΝΑ ΠΡΟΪΟΝ;

Έχετε το δικαίωμα να επιστρέψετε ολόκληρη την παραγγελία ή μέρος αυτής εντός 15 εργάσιμων ημερών από την ημερομηνία που την παραλάβατε. Προϋπόθεση τα προϊόντα να είναι στην ίδια φυσική κατάσταση στην οποία στάλθηκαν. Μετά τον έλεγχο της κατάστασης τους, το ποσό της αγοράς θα σας επιστραφεί.

ΤΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΚΑΝΩ ΑΝ ΠΑΡΑΛΑΒΩ ΕΝΑ ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ Η ΛΑΘΟΣ ΠΡΟΪΟΝ;

Εάν κάποιο από τα προϊόντα που λάβατε έχει κατασκευαστικό ελάττωμα, παρακαλούμε να μας ενημερώσετε εντός 5 ημερών από την παραλαβή του (τηλέφωνο 210-6846462 ή μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου solonevaggelousales@gmail.com) για να σας ενημερώσουμε για το πώς θα επιστρέψετε.

Σας συνιστούμε να ελέγξετε κατά την παράδοση της παραγγελίας σας, την κατάσταση των εμπορευμάτων και της συσκευασίας τους, για να ανιχνεύσετε τυχόν εμφανή ελαττώματα κτλ.

ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ;

Όταν παραλάβουμε και ελέγξουμε την επιστροφή σας θα λάβετε μήνυμα που θα σας ενημερώνει για το πιστωτικό σας υπόλοιπο. Θα λάβετε το ποσό του πιστωτικού υπολοίπου στο λογαριασμό της επιλογής σας, εντός 5-7 εργάσιμων ημερών.

ΣΕ ΠΟΣΟ ΧΡΟΝΟ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΧΡΗΜΑΤΩΝ ΜΕΤΑ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΚΑΙ ΜΕ ΤΙ ΤΡΟΠΟ;

Το φυσικό μας κατάστημα βρίσκεται στην διεύθυνση: Στρατάρχου Παπάγου 9-11,15234, Χαλάνδρι, Αττικής

ΟΙ ΤΙΜΕΣ ΣΤΟ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΙΔΙΕΣ ΜΕ ΑΥΤΕΣ ΣΤΟ ΦΥΣΙΚΟ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ;

Ναι, οι τιμές είναι οι ίδιες στο κατάστημα και στο e-shop εκτός από περιπτώσεις συγκεκριμένων προωθητικών ενεργειών.